Innovació i Business development

INNOVACIÓ I BUSINESS DEVELOPMENT

ezkar-16

La innovació és la nostra marca d’identitat.”

A Ezkar Consulting creiem que l’èxit empresarial es basa en la capacitat de les companyies i organitzacions per adaptar-se als canvis i necessitats del mercat. Sent la innovació un dels principals instruments d’integració.

La competència en els diferents sectors és creixent i cada vegada el mercat és més exigent, obligant a les empreses a tenir productes amb un valor diferencial molt definit i unes estratègies de màrqueting digital trencadores i a l’última.

Per tot això, en EZKAR, volem acompanyar-te en aquesta transformació amb els nostres serveis especialitzats:

  • Pla estratègic i d’innovació enfocat a la proposta de valor. Analitzar possibles estratègies de negoci (canvis interns, aliances, expansió geogràfica, etc.) per afrontar amb èxit els reptes del mercat. Incloent la identificació d’oportunitats de negoci mitjançant l’anàlisi de nous mercats.

  • Pla de desenvolupament de marca empresarial i personal: T’assessorem per desenvolupar la marca de la teva empresa així com la teva marca personal com professional expert. A més t’ajudem a definir el teu manual de marca i et donem suport en la negociació amb entitats de gestió, assessorament en matèria de campanyes publicitàries, contractes amb influencers, xarxes socials i reputació online.

  • Pla de millora comercial: et donem suport en el desenvolupament de totes aquelles accions comercials necessàries perquè el seu equip comercial abast uns excel·lents resultats, al mateix temps que reduïm rotació i millorem la retenció del talent. És a dir, la millora de la productivitat i formació (tècniques i habilitats per a la negociació, i el tancament a la venda) de la força de vendes.
  • Pla de Màrqueting digital: Elaborem l’estratègia, el llançament de nous productes i / o marques (branding), l’elecció de campanyes publicitàries i promocionals, el seguiment de l’evolució del mercat, posada en marxa de polítiques de preus. T’ajudem a definir com, quan i on arribar als consumidors i a través que canals, optimitzant la inversió en cada un d’ells i aconseguint sinergies que sumin.